Furor plenari

Segueix la tònica. El ple de l´Ajuntament de Vic d´ahir dilluns altra vegada ple a vessar. Tots i cadascun dels plens celebrats fins ara amb el nou equip de govern s´omplen. Cadires fins i tot al hall d´accés a la Sala. Sembla que els partits hi convoquin el personal. N´hi ha de tots els colors. PxC és qui n´hi enfortega més, però els altres tampoc no es queden curts. De fet, la sala del XVII que va projectar i decorar el tracista català Fra Josep de la Concepció sembla transformar-se a cada ple, en el plató d´un reality show nordamericà on el públic hi va calent i els regidors, sobretot els de l´equip de govern, hi suen la samarreta i tremolen per si “l´speakercorner” pronuncia el seu nom. Si ho fa, aguanten com poden el xàfec que els ve a sobre. Patètic. Uns i altres. Oposició i equip de govern. Els uns per pesats i els altres per ingenus. Si això fos la lliga de fútbol a cada partit hi haurien expulsions, i no pas sempre del mateix equip. Fins i tot es permet el “catxondeig”. En alguns moments, hi ha furor plenari però el nivell polític esgarrifa. Dels punts que s´aproven gairebé ningú se n´enrecorda. Ahir només una alegria, l´acció pel model educatiu. Però tot el que arriba al ple està més trallat que la palla segada. La claca espera el torn de mocions i el de precs i preguntes (o l´agenda d´en pitus). És llavors quan l´equip de govern agafa aire i es resigna a passar el calvari. Ahir dilluns la creu a aguantar era una moció “sucosa” sobre recollida d´olis vegetals i una altra bateria de preguntes (algunes de pati d´escola). La moció “sucosa” de PxC, o la pedra a la sabata, va anar a la paperera de reciclatge (poca imaginació!) però abans va fer treballar de valent la regidora de medi ambient, que després de recitar en pròpia defensa un reguitzell de lleis, va acabar demanant paciència perquè hi estaven treballant!! Com ja és habitual, els precs i preguntes van allargar-se més que els propis punts del ple, i n´hi va haver per tots els sants. Anglada no té mesurador, i sovint derrapa massa i cau a la cuneta. Però arrastra els regidors que, ingenus, li segueixen la birolla, com quan arrel d´una pregunta absurda sobre les vacances dels regidors de govern (alguns d´ells, com Solà i Burgaya, piquen l´am i es justifiquen…i a aquestes alçades ja haurien d´haver aprovat l´exàmen!). Ambtot, la majoria de les preguntes no són per fer-les al plenari, sinó en comissió o fins i tot per telèfon, però Anglada les formula al ple perquè hi té la claca i en treu més profit. Algunes preguntes, però, i tant des de la PxC com des de la CUP, continuen evidenciant que els regidors de l´oposició, fins i tot amb estils i continguts molt diferents entre ells, poden posar en evidència els 15 regidors de govern…i aquests ja haurien de començar a tenir-ho tot molt més controlat!
(foto: osona.com)