Vine al Mercat, reina !

Ahir es va donar el tret de sortida oficial del XIXè Mercat de Música Viva de Vic, amb la mirada posada en la vintena edició de l´any vinent, mèrit de tots aquells que en el seu dia van ser valents i van endegar llavors una pionera experiència musical que el pas del temps l´ha convertida en la referència musical a Catalunya. El concert inaugural d´ahir, una nova producció pròpia de la factoria del Mercat, continua fent amics arreu del mon fusionant ritmes i lletres que embolcallen projectes interessants. El projecte “eXile” de Guillamino (el camaleònic Pau Guillamet) i Manuel Garcia que vam poder escoltar ahir, va ser un concert que va anar de menys a més, i a mesura que transcorrien els minuts, va acabar deixant un bon sabor de boca i evidenciant que, en música, i per extensió en la cultura en general, innovar és el que mai cal deixar de fer. Musicar poemes de Reyes i d´Oliver (o el que és el mateix, de Pablo Neruda i Pere Quart), dos poetes contestataris, influents en el seu temps, i incòmodes pels polítics de l´època, afegeix un punt d´irreverència molt necessària i que no fa més que dignificar el projecte musical.

Una menció especial per l´Espai.Cat (felicitats i endavant!) i sobretot per la potent escena Off del mercat, INVICTRO, que arriba a la seva sisena edició i que al llarg d´aquests anys ha aconseguit aixecar del no res un projecte sociocultural per la ciutat que beu majoritàriament de la rica oferta musical del nostre país, fomentant i explorant noves creacions que fan, juntament amb el mercat oficial, l´autèntic Mercat de Música Viva que la ciutat ofereix al país i al món. Bon Mercat !