"Paso corto, mirada larga y mala leche"

La tenia preparada i la va deixar anar. I tant si la va deixar anar. Va ser la cirereta del pastís. I la veritat és que se´m va posar de perles. “Paso corto, mirada larga y mala leche”. Això és el que ens va receptar ahir Alfons López Tena a tots els que vam anar escoltar la seva brillant i concisa conferència sobre “dependència o independència”, organitzada amb gran d´encert per la delegació d´Osona de la Plataforma pel Dret de Decidir. Mònica Sabata i Eric Herrera van complementar amb nota la magistral lliçó d´aquest vocal del Consell General del Poder Judicial. López Tena va fer servir aquest típic emblema de la “benemèrita” per tal de marcar el pas en la consecució del màxim horitzó nacional per aquest país. I fer servir els eslògans dels que foren botxins per reorientar ara els propis camins, és un vell truc d´estratègia xinès larvat fa dos mil cinc cents anys per Sun Tzu, i que encara avui mou fronteres. La majestuosa sala de La Central dissenyada per Josep Mª Pericas va acabar de donar pompa a un acte que va ser un èxit, i en el que per cert, vaig veure-hi un antic i bon excompany de partit, en Josep Ylla Català.