Botigues de sempre

“Botigues de sempre. 10 històries de Vic”. Un llibre singular. Únic. Gairebé de col·leccionista. Una única edició de 125 exemplars. Miquel Erra i Oriol Molas en són els autors. Sens dubte, dos professionals de talla. El llibre, de petit format, és un retrat escrit i visual de 10 botigues de Vic (Merceria Solà, Forn de Sant Miquel, Ca la Fina, Llibreria Anglada, La Renovació, Joieria Nogué, Antiga Vilanova, Farmàcia Genís, Can Bofill i Casa Manubens). Les de tota la vida. Autèntics museus ciutadans que han esdevingut referències comercials. Malauradament cada vegada en són més poques. Però almenys aquestes ja han estat immortalitzades. I és que el petit comerç (no franquiciat!!), el del centre i el dels barris, forjat a base d´anys pel propi titular darrera del taulell, és una de les artèries d´aquesta ciutat que més cal mimar. El llibre, que fuig voluntàriament del retrat convencional i de l´escrit de manual, s´endinsa en la singularitat de cadascuna d´aquestes botigues per copsar-hi la seva essència, aquella que precisament l´ha convertida en una referència. I les ciutats sense referències no són ciutats, són simples agrupacions territorials de persones. Sort i felicitats als autors!