Vic no s´apreta el cinturó!

Arribo just a temps però el públic ja no omple la sala de plens. No hi ha morbo, no hi ha públic. Com som la gent!!! Tan sols periodistes, dos joves cupaires, dos blocaires osonencs (l´arnau i el guillem) , l´home del canguro (quico sallés) i un servidor. Al mig de la sala, les 4 pantalles gegants evidencien que cal enlluernar la galeria. De fet, el d´inversions és el ple més important de la legislatura. Josep Burgaya, cofoi, en fa la presentació en exclusiva en nom de l´equip de govern. Cap més regidor de govern diu ni mu. I pocs són els que miren les pantalles. Mentre twittejo un regidor de CIU em confirma per sms que alguns regidors de govern (de CIU) segueixen on line el meu bloc. Les mirades mútues ho corroboren. A les pantalles gegants, els eslògans d´àrea ja s´han acabat (menys mal!!!) i ara ja apareixen números i aquests s´enfilen fins els 200 mil·lions d´euros. Pluja de mil·lions. Aquí ningú s´apreta el cinturó. Efectivament el Plà és agosarat i ambiciós, i de tant que ho és, aixeca sospites. Més de la meitat del finançament del Plà depèn de subvencions i “d´altres fonts” (iniciativa privada, però qui ha encunyat aquest concepte? només el nom ja fot mala pinta!). És com projectar 120 piscines i esperar que s´omplin amb aigua de pluja en temps de sequera. Endevino que cap grup de  l´oposició hi votarà en contra (jo tampoc ho hagués fet!) però tampoc cap hi votarà a favor. Tots s´hi abstenen. Coincideixen en la votació sense haver-s´ho dit prèviament. L´abstenció col·lectiva fa força i evidencia que l´equip de govern no ha estat permeable a les propostes inversores de l´oposició. L´equip de govern té sort que a l´oposició no hi ha alternativa de govern. Els ciutadans de Vic, a dia d´avui, encara no visualitzen cap alternativa. La que podria haver-hi és dins del govern. Els amics Tornafoch, Jurado i Comajoan també hi diuen la seva.    

 

PS: dos videos, un de Josep Burgaya i un altre de Xavier Tornafoch (demanant silenci!)