El Cric al Montseny

La carpa del CIRC CRIC ja és a casa, a la seu permanent del CRAC (Centre de Recerca de les Arts del Circ). El Cric i el Crac ocupen més de 16.000 m2 a la falda del Parc Natural del Montseny, al Camp Canal de Sant Esteve de Palautordera. El seu alcalde, Salvador Canyelles, n´està orgullós. Potser és un dels pocs alcaldes d´aquest país que no ha dit mai: “un circ? parli amb la policia.” I el mateix cal dir de l´Associació d´Empresaris Turístics del Montseny, que lluny de provocar-los horticaria, els genera oportunitats de revitalitzar turísticament la zona. No debades fa més de 10 anys que la primera gran companyia circense catalana va establir-hi la seva seu permanent. Ara, tots els caps de setmana fins el 28 de juliol hi representaran el seu nou espectacle. I entre setmana continuaran fent una labor ingent de cohesió social amb funcions i tallers per a escoles amb un únic denominador comú, la rialla. Aquest any, però, el Cric no farà gira. L´any passat van haver-la de suspendre, pels nombrosos problemes burocràtics i logístics als que incansablement van haver de fer front. Amb aquella decisió, el Cric va ser l´icona de l´ofec per abandó del circ català. I no va ser fins fa uns mesos, que el conseller Treserras va presentar, per primera vegada a la història d´aquest país, el primer plà integral de circ. Un protocol que dignifica la professió, estableix un marc legal que l´empara i injecta al sector 2,44 milions d´euros per l´any 2008. Amb tot, el Cric espera veure l´aplicació pràctica de les línies estratègiques d´aquest plà i l´agilització dels tràmits burocràtics i logístics pels circs itinerants. Mentrestant, feu país i no oblideu d´anar-los a veure. Us obriran les portes. Us deixo amb una panoràmica de l´esplanada que ocupen a la falda del Montseny.

 http://video.google.es/videoplay?docid=4434613136690330586&hl=es