Ple plàcid

Era el primer ple de la història de Vic twittejat on line. Ho feia des del meu nou bloc. El ple va ser agradable ja que l´ambient va ser distès, gens crispat. L´equip de govern hi ha posat mà. Era la seva obligació, doncs n´havien atiat el braser i d´ells depenia sofocar-lo. La solució, però, no ha estat el ROM. Aquest, per falta d´unanimitat, ja no s´aprovarà. L´opció ha estat flexibilitzar les postures governants i ser més permeables a les crítiques de l´oposició. Tan és així que l´equip de govern va votar, tot i que amb esmenes, dues mocions de PxC (una sobre actes incívics i l´altre sobre plafons informatius). Inèdit. Això representa un canvi copernicà en l´estratègia de l´equip de govern. Que lluny queda aquell  “a l´Anglada ni aigua”. L´estratègia, però, no és errònia (tot i que no és compartida per tots els socis de govern). Personalment, sempre l´he defensada. Amb la resta de grups, l´estratègia també és similar. A la CUP i a ICV-EUiA ja no se´ls dispara en bala. Fins i tot Xavier Solà va demanar disculpes públiques a la CUP per l´afer de les pintades. Els grups de l´oposició van sortir-ne satisfets. Fins i tot l´Anglada! El titular del ple, però, va aparèixer per punt d´urgència: proveïr d´una nova plaça d´inspector el cos de la Guàrdia Urbana (veure video). La realitat és que l´actual Inspector, Antoni Jurjo, no té la confiança de l´equip de govern actual (va entrar en l´era Codina) i se l´ha volgut rellevar (en línia en la voluntat no reconeguda de l´equip de govern de trencar ponts amb aquesta era). Més enllà de la creació de la nova plaça (políticament ben legítima), l´enfoc i el model de la guàrdia urbana de Vic continua coixejant (malgrat l´encert en la contractació dels últims 8 guàrdies de barri). En el si del cos torna a aflorar malestar. Ni Codina ni tampoc ara el nou equip de govern li han sapigut trobar l´encaix idoni en el model de ciutat (en breu nou post). Clar que potser no és té, a dia d´avui, un model de ciutat clar. La planificació està clar que no és el fort d´aquest govern. Només cal veure la ingent variabilitat d´opinions en temes claus com, per exemple, el solar de la caserna de la guàrdia civil, el seminari vell, la ubicació dels jutjats, l´opa a ausa futur, contractació i relleus fulminants (equip poum, gerent fires i mercats, etc). Finalment el ple va homenatjar i acomiadar per jubilació un funcionari històric, el secretari Fèlix Ortega. El cava i les pastes que es van servir no eren, però, del forn d´en Cinto. Però consideracions a part, és evident que el ple va recuperar la dignitat que mai havia d´haver perdut. Enhorabona a tots per aconseguir-ho!