El “remei” del mercat

El bateig del nou mercat al Remei no ha estat un fracàs. Almenys en el seu primer dia de funcionament. Hi he anat a les 12:30 del migdia i durant mitja hora hi he fet el badoc. Com jo, avui ha estat molta la gent que hi ha anat a badar. Veïns inclosos. La invitació per carta feta per l´alcalde als veïns dels barris de la ciutat pot haver fet forat. Mentre m´hi passejava, el company Macià m´ha comentat que al punt de les 11 del matí l´afluència ha estat màxima i una riuada de gent diversa s´ha apoderat del Passeig. Els bars n´han estat els primers agraciats. En Jordi de la Poncella, un dels artífexs del mercat, ha omplert durant hores la terrassa. El del bar Novell, a priori reticent a obrir, ho ha acabat fent i el “calaix” també li ha estat agraït. Fins i tot algun bar del carrer Pare Huix s´anunciava a peu de farola del Passeig de la Generalitat. La pela és la pela. Com que el mercat de seguida és vist, m´he entretingut a fer-la petar amb alguns paradistes, sobretot aquells que el dissabte també paren a Plaça i han coincidit a dir-me que s´esperaven vendre molt més pel gruix de gent que hi han vist. O sigui que els badocs hem comprat poc! Però què carai, al mercat també s´hi va a passejar! I aquest i el pròxim diumenge (festa major) el mercat serà concorregut i animat. A partir de llavors l´afluència pot decaure i el mercat ressentir-se´n però avui em toca reconèixer que, tot i ser-ne escèptic, el primer diumenge el “remei” del Mercat ha funcionat. Us en deixo el video gravat amb mòbil.