Vine al “ple”, reina! (1)

Quan arribo al ple, la moció d´en Franki presentada per la CUP ja havia decaigut de l´ordre del dia. Al pati de butaques, el públic és el de sempre. M´alegra veure que l´home del canguro, tot i ja no estar en actiu com a periodista de la SER, continua assistint als plens. I no para d´apuntar. Apunta, tant o més, que el seu company de pupitre, en Josep Comajoan, d´El9Nou. L´home del canguro en prepara una…i de grossa (ja ho veureu!!). De l´orde del dia, el punt sobre el suplement de crèdit que s´aprova (només amb els vots a favor dels socis de govern) és per incloure per l´any 2008 les partides econòmiques equivalents a l´execució d´un 36% (!!!) del Plà d´Inversions 2008-2011, aprovat recentment. En aquest punt, Burgaya aclareix (més tard que d´hora) que el concepte “altres fonts” previst en el Plà d´Inversions aprovat es refereix a les inversions que ja havien estat pressupostades anteriorment. L´argument resolt dubtes, i aclareix posicions. La meva, també (però amb el nom s´hi ha ben cagat!). Anglada, amb un to més moderat (?) des de fa dos plens (que s´agraeix!), és igual de crític que la CUP i ICV-EUiA pel què fa al suplement de crèdit. Tornafoch i Burgaya es busquen i es troben. Es reparteixen llenya però els dos repeteixen arguments del ple anterior. Just després, un nou cop d´efecte del govern, millor dit, de CIU, cap als jubilats de Vic. Pagaran la meitat de la quota per anar a la piscina de l´ETB. La legislatura passada ja ho havien reclamat, i res de res. Ara, tot és possible. CIU sap molt bé on es juga els “quartos”. Finalment Dolors Pena defensa el nou mercat dels diumenges al Remei. En Tornafoch i en Quim Solé, ho veuen bé. A mi em fa més por que una pedregada! Us en parlo demà en la segona entrega d´aquest post (mercat remei, llei de barris, prínceps…).