Vine al “ple”, reina ! (2)

El ple amagava un punt que serà calent. L´aposta política pel nou mercat al Remei. Dolors Pena era l´encarregada de defensar un projecte made in PSC.  No tots els convergents hi aposten pel mercat (s´han menjat el galàpat?). Algun regidor de CIU ha fet de corretja de transmissió del malestar de veïns i associacions de botiguers (Centrevic, Remei-Estadi i Mercat Municipal). Fins ara no ha doblegat la voluntat dels seus i encara menys la de tot el govern. Pena va reconèixer saber quin era el posicionament de veïns i comerciants. El projecte el van avalar ICV-EUiA i la CUP, amb l´únic vot en contra de PxC. Tot i donar-hi suport, cap dels grups d´esquerres va fer una glossa heroica del projecte. Semblaven forçats a defensar allò políticament correcte. Que el mercat portarà cua i que tot hi haver-se aprovat pot haver-hi sorpreses, ningú ho nega. I és que endegar un nou mercat amb el veïnat i el comerç en contra no és la millor garantia d´èxit, al contrari (llegiu article d´opinió). En el punt de la sol·licitud per tal que Vic entri de nou a la llei de barris, l´oposició torna a queixar-se dels tics autoritaris de l´equip de govern. S´han trobat el plat amanit i a peu de taula. Se´l menjen o el deixen.  Solà els hi reconeix. Punto pelota. El mòbil no para de vibrar, senyal inequívoc que haig de tornar al despatx. Em perdo la moció d´urgència (enverinada) de la CUP sobre els prínceps i la contesta de Joan López. Llàstima.