Vull fer un peto a la Gina ! I tu ?

A la Gina no la conec, però m´encantaria fer-li un petó. Ni que fós de manera virtual. Només l´he vist amb foto, però a qui no li agradaria fer-li un petó a una nina rossa i rinxolada com la Gina?. La seva mare, l´Elisabet Pedrosa, periodista i guionista del programa L´ofici de Viure de Catalunya Radio, m´ha fet arribar, a través d´aquest bloc, una amable petició. Si continues llegint aquest post, ja t´avanço que el divendres 13 de juny a les 20 hores seràs a la llibreria La Tralla de Vic. Què t´hi jugues? La Gina té 5 anys i uns rínxols que semblen núvols daurats. Pateix el síndrome de Rett, una invalidant malaltia neurològica que afecta majoritàriament les nenes. A la Gina li van diagnosticar just després d´un any de néixer. Ara té 5 anys. No camina. No mastega. No parla. No pot fer servir les mans. Ni tan sols pot beure aigua perquè li cau de la boca. El síndrome de Rett és la segona causa de retard mental en les nenes després del síndrome de Down. Del síndrome de Down qui més qui menys tothom en sap alguna cosa. Del síndrome de Rett jo no en tenia ni idea. Fins que l´Elisabet, en el seu escrit, m´en va fer 5 cèntims. Avui sé una cosa més. I vull compartir-la amb tu. Però no et posis trist/-a, al contrari. Somriu. La Gina li encanta que la gent rigui i l´abraci. No estem aquí per lamentar-nos. El món és dels valents. Com l´Elisabet, el Roger i el Pol. La mare, el pare i el germà de la Gina. La vida està plena de putades però també de somriures. Si el proper divendres 13 de juny a les 8 del vespre vas a la Tralla, segur que somrius. L´Elisabet, la mare de la Gina, hi presentarà el seu llibre-vivència, Criatures d´un altre planeta. Una lluita constant, sense lamentacions, plena d´esperança però també de realitats. Si el compres, el 100% dels drets d´autor aniran destinats a la investigació. Des d´aquesta finestra oberta al món, envio petons virtuals a la Gina i una abraçada embolicada als seus pares. Si tu també vols fer-li un petó, deixa-li un comentari!