Montilla no és Houdini

El mític mag i escapista hungarès, Harry Houdini, es deslliurava sempre de les cadenes que el retenien. Amb imaginació i molt d´entrenament aconseguia deslliurar-se´n. José Montilla dubto que aconsegueixi deslliurar-se de les cadenes amb les que Madrid el té emmanillat. Per escabullir- se´n necessita trencar amb el PSOE i començar de nou. Necessita denunciar la farsa que serà la negociació del sistema de finançament. Tal i com Houdini va denunciar la farsa social de mèdiums i espiritistes a començaments del XX. Carme Chacón, amiga íntima de Montilla, no li permetrà. Conan Doyle, creador de Sherlock Holmes, amic íntim de Houdini, tampoc li ho va permetre. Però Houdini va trencar els ponts amb Conan Doyle i va fer-se espia per delatar mèdiums, anarquistes russos i polítics corruptes. Montilla trencarà els ponts amb Chacón (i en últim terme amb el PSOE) i es farà espia d´ERC per delatar la “merienda” del que ben aviat serà la sociouniovergència?  Malauradament, el títol és cert.