Oportunitat o risc ?

Aquest és l´aspecte que presenta des de fa uns dies la Passera del Sucre. És una oportunitat o és un risc? Vagi per endavant el meu respecte més absolut al moviment artístic del graffiti i a un dels 4 elements bàsics de la cultura hip hop. Estic totalment d´acord en l´habilitació expressa de zones públiques per tal de poder reproduir grafitis i deixar aflorar la creativitat individual d´aquest moviment iniciat el segle passat. A Vic, de fet, ja hi ha zones habilitades per a fer-ho. El pàrquing de la Casa Caritat n´és un exemple. I si en calen més, se n´habiliten. Desconec del cert si l´Ajuntament de Vic ha habilitat la passera per a graffitis, però la intuició em diu que efectivament ha estat així. Llavors crec que és un error. Sóc contrari a habilitar elements estructurals que formen part d´un conjunt arquitectònic que avui són símbols de la ciutat (xemeneia, Sucre i passera) per a aquest tipus de pràctica. Qualsevol demostració d´art ha de ser compatible amb la preservació del patrimoni i certs malabarismes poden deixar de ser una oportunitat experimental per convertir-se en un risc potencial.