Pujada d´impostos, setrill untat i garrot vil

Ahir no vaig poder anar al Ple de Vic, pero un cop separat el gra de la palla, la collita del ple va ser aquesta: puja d´impostos, setrill untat i garrot vil. L´IBI, l´impost més important de l´Ajuntament de Vic i el que reporta més recursos a les arques municipals per ser l´únic impost que tothom paga, pujarà un 4,8%. Tot i estar immersos en una crisi asfixiant, l´equip de govern ha decidit apretar una mica més el cinturó al ciutadà (el seu, però, se l´apreten poc!!). És l´increment més important d´aquest impost en les dues últimes legislatures. No fotem! Els ciutadans no som tontos, malgrat que alguns s´ho pensin. Ep, això si, es congelen l´impost de construccions i la taxa d´obertura d´establiments. Precisament ara que ni déu construeix ni s´obren negocis! La moció de la futura vegueria (o del setrill untat) és ridícula. I ja no tan sols pel text de la moció, farcit de faltes d´ortografia (!!!), sinó per tot el procés que ha envoltat aquesta pantonima que no se la creu ningú. S´evidencia una galopant manca de lideratge i una por malaltissa a posar-se de cul el govern de la Generalitat. Tots els regidors de govern s´hi han ben retratat en tot aquest tema. Les hemeroteques els deboren. Però a aquestes alçades, el malalt ja és al clot i, per tant, millor dedicar esforços a fer-li un bon sepeli. Cinc delegacions de la Generalitat a Vic farien oblidar, en part, l´agonia patida i salvarien els mobles “d´un pis” que Manresa ja ha expropiat. Per últim, el garrot vil aplicat a l´oposició (via bloqueig de les mocions d´urgència) continua obrint vies d´aigua a la democràcia municipal. El debat plenari continua fent molta por a l´equip de govern. I la por apareix quan no hi ha arguments. Expliquin sinó el per què no volen congelar-se els sous!