El parc tecnològic o la dèria d´un en contra dels altres

A la primera de canvi algú es va posar els empresaris de cul amb el tema del parc tecnològic. Va ser un error de càlcul brutal que l´Ajuntament de Vic encara està pagant. Ni expressament s´hagués pogut fer més malament i ni tan sols la llei de Murphy troba explicació a la catarsi. L´alcalde ha intentat salvar el cul del regidor responsable però també s´hi ha acabat enfangant. Algú pot pensar que un projecte d´aquest calibre pot fer-se sense la complicitat dels grans empresaris de la comarca i encara molt més greu, algú creu que Osona pot tenir 2 parcs tecnològics, un de “tecnològic” i un altre de “científic i tecnològic” com va afirmar Vila d´Abadal en l´últim consell d´alcaldes? Qui ho entén això? En el Consell d´Alcaldes d´avui dimecres s´hi esperen respostes i alguna rectificació. Després de 9 mesos de treball de la comissió tècnica constituida per l´Ajuntament de Vic per tractar el tema, algun avanç significatiu respecte el què tenim ara podrà anunciar l´Alcalde, almenys per no fer el ridícul i parlar de parcs tecnològics com qui parla de quioscos!. El lideratge comarcal que Vic ha d´exercir en aquest tema, com també en el de la futura vegueria, difereix molt del que s´ha exercit fins ara. Es criticava l´exalcalde Codina per no exercir-lo però ara tampoc s´exerceix. De complicitats amb la comarca cap ni una. El colofó final el va posar fa uns dies el Conseller Josep Huguet que sense embuts va venir a dir que en el procés per endegar el parc tecnològic tot s´havia fet al revés. No li calia buscar responsables. La realitat els assenyala. Un dels objectius polítics més importants per l´equip de govern de Vic, tal i com s´afirmava en el comunicat del propi Ajuntament (18/03/08), sembla està a les baceroles. (foto:osona.com)