Enlaira´t país!

El temporal de vent s´havia cobrat 7 víctimes però a peu de Rambla l´efemèride era possible. Pretenia ser la primera sardana aèria del mòn i, tot i que es va intentar, el vent no la va deixar acabar de ballar. Els amics gironins (11 noies i 2 nois) de la companyia Deambulants, en solidaritat amb les víctimes, la van aconseguir enlairar per començar a puntejar. Però no van poder arribar al compàs final per les ràfegues de vent que feien trontollar la grua que els sustentava. La gesta, però, ja estava feta i els cors dels pocs que ens ho miràvem (on era la gent??) van vibrar aplaudint-ne l´esforç i el simbolisme. I encara vam ser menys els que ens vam quedar escoltant el Cant de la Senyera que donava per inaugurada la Capitalitat Cultural Catalana de Figueres. La majoria eren a l´altra extrem de la Rambla. Impertèrrits. Cecs. Amuntegats com xais en una llarga cua, la del “Pans & Company”, on als vidres s´hi anunciava un “menú company: bocadillo y zumo de naranja, 1,95€”. Però és aquest el país que tenim i junts l´enlairarem!. Us deixo el video (gravat pel mòbil) de l´efemèride i on sentireu dir a l´speaker que és impossible continuar, que han patit però que ho han intentat.