El POUM de la contenció?

23022009febrerAmbient de gala al Ple de Vic per aprovar el POUM. La sala fins la bandera. Des de llonganissaires de luxe, com Pau Arboix, fins el capellà del Remei, mossèn Lluis, passant per veïns afectats i l´artífex del Plà, l´arquitecte Coromines. Àlvar Solà, fidel, va seguir el guió pautat. Just acabat el seu discurs, a Jacint Codina i Josep Cullell els devien pitar  les orelles. Ningú va citar el seu nom, però Xavier Solà (CIU) i Josep Burgaya (PSC) s´hi van despatxar a gust. Molt trist i lleig (però què s´han cregut?). Només l´Alcalde, just a l´últim minut abans d´acabar el Ple, va reconduir la situació contradint -los i trencant una llança a favor de l´era Codina (sense citar-lo). Xapó Alcalde! Va ser un minut d´or en què l´Alcalde va fer d´Alcalde i va dir: tenim una gran ciutat i entre tots la millorarem. Gràcia Ferrer, d´ERC, tot i votar a favor, va anunciar al·legacions i va insistir molt en la contenció del creixement.  Tots els grups de l´oposició van fer un vot preventiu abstenint-s´hi. Anglada, sense estridències, va desgranar el seu millor discurs des que és regidor. La CUP va esgrimir un discurs trabat i estudiat, així com també ICV-EUiA que no va rebre resposta a les seves preguntes. Crec, però, que aquest POUM, tot i no ser un mal POUM, dibuixa ambigüetats calculades en la contenció del creixement. Malgrat no dir-se públicament (tothom segueix el guió oficial) s´aposta per l´escenari de creixement més alt dins dels 4 escenaris previstos. La contenció del creixement és minúscula i no majúscula. La voluntat popular expressada en el procés de participació ciutadana per l´avanç plà no ha estat escoltada. En la pàgina 52 el mateix POUM reconeix que el nombre d´habitatges programats és un 20% per sobre del llindar de l´escenari mig-alt que, sobre el paper, és l´escenari de creixement pel qual (diuen) aposta el Plà. Fent 4 números es veu clarament que l´escenari de creixement programat és el més elevat. Caldrà estar atent, doncs, a tots i cadascu dels convenis urbanístics signats o que es signaran. 45 dies de termini per presentar al·legacions poden millorar el Plà aprovat. Que així sigui.