El penal d´Anglada i les rates del Viusà

ple-maig-20091Les ulleres de color rosa de l´alcalde no em passen desapercebudes. És la tercera vegada que les llueix en sessió plenària. La pota ranca de l´Iban Lapeira, present al Ple, també em sorprèn (recupera´t, company!!). L´home del canguro reapareix i ho fa per osonacomarca, vigilat “in situ” per l´amic Turró. Xavier Solà, qui pagarà els plats trencats, argumenta l´invent semàntic de les normes d´interpretació restrictives que esmenen alguns dels criteris del POUM. Això no salva, però, una nova aprovació inicial parcial del POUM (!!!). En aquest punt, Anglada no obre boca, senyal inequívoc que el model de ciutat se n´hi en refot. Ja a mocions, la PXC defensa la d´expulsió d´Esquerra de l´equip de govern per l´anunci d´al·legacions al POUM. Anglada xuta el penal però Esquerra el para i s´acaba “l´alirón”. Em sorprèn la CUP que, tot i els matisos, esperava el rebot per xutar després d´Anglada. No en canvi, Tornafoch, qui defensa el perfil propi d´Esquerra en aquesta qüestió de ciutat. L´Alcalde, hàbil, tanca el tema, impedint a PSC obrir boca, i matisant que “l´incident” està superat. Però CUP i CIU evidencien nervis per l´estratègia d´Esquerra. La unanimitat plenària arriba per mostrar el rebuig a la supressió del nocturn al Callís (quins collons conseller!). A la concentració del dissabte per mostrar-hi el rebuig, però, ningú de CIU. I a precs i preguntes, Anglada comet el delicte: equipara sense embuts les rates i els independentistes del casal Manel Viusà. De jutjat de guàrdia!! I la CUP, muda.