12 anys de cooperació, Vic-Somoto

somotoAquest dimecres a les 8 del vespre i al Museu de l´Art de la Pell, l´Ajuntament de Vic, de la mà del Consell Local de Cooperació, inauguren una exposició sobre els 12 anys de cooperació entre Vic i Somoto.  És la primera gran exposició oficial sobre la cooperació entre les dues ciutats que té com a objectiu visualitzar i donar a conèixer a la ciutat l´impacte sobre el terreny de tots els projectes de cooperació executats. El model de cooperació de l´Ajuntament de Vic ha estat un referent en els models de cooperació del país per la peculiaritat de subscriure convenis plurianuals entre les dues alcaldies, de Vic i Somoto, amb la supervisió del Fons Català de Cooperació, el qual ha exercit sempre el control i seguiment dels projectes exectutats. En el seu dia, qui us escriu, va signar a Somoto, per delegació de l´Alcalde Codina, i durant els 8 anys en els que vaig ser regidor pel PSC, 2 dels 3 convenis que l´Ajuntament de Vic i l´Alcaldia de Somoto han executat (Lagunas, t´en recordes?). És obvi, doncs, que m´en senti copartícep. Després de la inauguració, una taula rodona sobre “dona i cooperació”, en la qual hi participo com a membre d´Assomvic, juntament amb David Minoves, Director General  de Cooperació al Desenvolupament i Acció Humanitària de la Generalitat de Catalunya, Wilson Pablo Montoya, Alcalde  de Somoto, Gabriela Serra, de l´ONG Entrepobles, i la regidora de cooperació de Vic, Gràcia Ferrer, clourà l´acte. Si hi aneu, ens hi veurem!!