El fanal dels 4 bàculs

bacul-4-3El fanal dels 4 bàculs ja torna a il·luminar la ciutat que tant el va festejar. Si ell parlés explicaria històries que la ciutat encara no ha escrit. I és que des dels anys 30 i fins els 50 els quatre braços d´aquest fanal van il·luminar la Plaça Major de Vic fins que van reubicar-lo a partir dels 50 a l´actual Plaça de la Divina Pastora, i on des de fa uns dies pot tornar-se a contemplar. L´alcalde republicà Marià Serra i Badell deuria contemplar-lo cada dia en la seva etapa com Alcalde, igual que el seu successor, el també republicà Salvador Dordal. És així com també fem ciutat. Recuperant i restaurant el nostre patrimoni per tal que tots els ciutadans d´avui puguin ser-ne partíceps. Espero que l´amic Miquel Cañellas, si llegeix aquest post, pugui corregir-nos les dates, si és el cas, i ampliar-nos les vagues referències que tinc sobre la farola. I ja d´entrada felicito a l´Ajuntament de Vic per l´encert i el compromís amb la iniciativa.

(foto:miquel cañellas)