“Humanoïdes” a la ciutat dels sants

teatreLi ho digué Anglada a Solà en el Ple d´ahir. L´Alcalde, però, exercint l´autoritat que li pertoca, li feu retirar l´insult. Quan Anglada confon el plenari amb la peixeteria, la reacció de l´Alcalde ha de ser immediata. Com aquest cas! Eren les últimes pistonades d´un ple marcat per la moció-consulta. Abans, Xavier Solà no havia pogut convèncer l´oposició de tornar suplementar la partida de les obres del nou teatre, desfaçades en gran part, tot i no dir-se, per un error del projecte en la partida d´instal·lacions elèctriques. Parlant clar, algú la va cagar. Per tant, més que criticar la suplementació econòmica que cal sufragar (o volem deixar el teatre empantenegat?? no fotem!!!) cal esbrinar si es poden exigir responsabilitats a l´arquitecte. I veig que d´això ningú en parla. Perquè??? Però dit això, també dic que el teatre-auditori, un cop acabat, serà un referent a Europa (no és conya no!!) i la seva icona daurada es visualitzarà des del Montseny. Per tant, farà ciutat. I si fa ciutat, farà país. I el més important, la ciutat guanyarà molt més que un teatre. Guanyarà cosir la trama urbana de dues zones tradicionalment separades i sovint massa degradades. Guanyarem un segon centre neuràlgic després de la Plaça Major, un Passeig que a la llarga haurà d´anar des del Parc de Sant Jaume fins al final de la Carretera de Roda. Si som capaços de fer-ho, la faraònica inversió del teatre estarà més que amortitzada. Per favor, deixem de pensar el teatre només com un pati de butaques i imaginem-lo com el vèrtex d´un nou eix-espai urbà ple d´oportunitats.