I la memòria 2008 de la Guàrdia Urbana de Vic?

guardia urbanaA principis d´any, la Guàrdia Urbana de Vic acostumava a publicar la seva memòria anual. Un resum exhaustiu de tota l´activitat duta a terme pel cos durant l´any. Enguany, però, tot i que la memòria 2008 em consta que ja està feta, no s´ha presentat públicament. És el primer any que passa. Mai abans s´havia donat el cas. A què obeeix aquest retard?. Si no ens hi afanyem gairebé podrem presentar, a febrer de 2010, les dues memòries, 2008 i 2009. Després del relleu mal gestionat de la plaça d´Inspector en cap, així com d´altres de caporal, totes amb polèmica inclosa, esperava més celeritat i transparència a l´hora de donar compte de la gestió realitzada. Els ciutadans i ciutadanes necessitem saber com han evolucionat el darrer any els índexs de delinqüència, els punts negres en accidents de trànsit, les intervencions per sorolls, per controls de radar, alcoholèmies, queixes veïnals, campanyas informatives, etc…Coneixent les diverses i múltiples activitats del cos, és la millor manera de projectar el guàrdia “amic del ciutadà” en front del guàrdia “recaptador” i una bona manera d´estimular i incentivar la bona tasca que els agents del cos fan per la ciutat, de la que mai n´he tingut dubtes. Esperarem “pacients” que el Sr. Rafús convoqui la roda de premsa. Del contrari, esperarem les oportunes explicacions…