L´Ajutament de Vic diu SI a la consulta per la independència!

plemocioconsultaAmbient de gala al Ple d´avui. Entre el públic, López Tena i Uriel Bertran. Pocs punts a l´ordre del dia i tothom a l´espera de la històrica moció per la consulta de la independència a Vic. Amb un text ambigu però apte per tal que CIU, ERC i CUP l´hagin presentat conjuntament, l´Ajuntament de Vic ha dit SI a la consulta. I aquest és, en últim terme, el gran titular. Ja “in situ” Solà, de CIU, no ha exercit de funambulista ni tampoc ha marejat la perdiu, i ha fet millor discurs oral que escrit (moció). ERC, per boca de Joan López, ha estat contundent en el suport inequívoc a la consulta i ha capitalitzat l´argument del “no hi ha volta enrera”. La CUP també ha exercit bé el seu paper i ha defensat, més que el text en sí de la moció, el rerafons polític que implica haver-la aprovat conjuntament.ICV-EUiA, tot i no signar-la d´antuvi, l´ha acabat votant per respecte a les entitats convocants. Anglada, que ha preferit abstenir-se per no coincidir amb el vot en contra del PSC, ha intentat furgar, sense aconseguir-ho, en el baix perfil de la moció. I el PSC de Burgaya ha quedat sol defensant el vell i ja caduc argumentari de sempre. Ara bé, la consulta a Vic, més enllà del vot cívic a les urnes, ha de poder vertebrar nacionalment el país des de comarques i aprofitar l´embranzida per enfortir i eixamplar el lideratge territorial de la nostra ciutat. A més d´aprofundir en la corresponsabilitat participativa que demanda la cada vegada més exigent societat civil en el funcionament de la política (llistes obertes, participació ciutadana no condionada, etc…). A la feina, doncs! Podeu llegir la resta d´apunts al meu twitter o veure algunes de les intervencions dels grups polítics sobre la moció, clicant aquí. 

Enllaç noticia: El 9 Nou.cat i a Osona.com