Les cares llargues i el Ple espès

pledesembre09Cares llargues ahir en el Ple de Vic. La fermesa (algú es creia que era broma?) amb la que Esquerra ha reclamat més recursos per les polítiques socials de Vic en el migrat pressupost d´enguany, i la còmica imitació d´un actor (de bon rotllo, naturalment!) de l´alcalde Vila d´Abadal en l´entrega dels Premis Julius d´enguany (suport i endavant!) en presència de l´única regidora de l´equip de govern present en l´acte (Gràcia Ferrer), són els motius del clima enrarit del Ple d´ahir. A més, l´aprovació per unanimitat del Plà Local de Política de Dones 2009-2012 i del Reglament de funcionament del Consell de Joves (pal de paller del Plà Local de Joves de Vic), ambdós projectes liderats per Esquerra però amb participació dels grups de l´oposició (la qual cosa van agrair públicament), va fer pujar la mosca al nas a l´Alcalde i a Xavier Solà, poc acostumats a rebre (ells) elogis de l´oposició. M´estalvio els detalls però aquí s´explica bé. No obstant això, i en el context econòmic en el qual estem, no és d´estranyar (ni ha de fer por) que es visualitzin discrepàncies, doncs tot i compartir govern, els projectes no són simètrics (malgrat que en alguns punts es complementin) i Esquerra, a diferència d´un altre soci de govern, no ha renunciat al seu projecte de ciutat. A precs i preguntes, Quim Soler de la CUP, tal i com també ho havia fet en repetides ocasions Esquerra a la Junta de l´Impevic, ha demanat a Josep Burgaya el “ninguneig” del català en els Premis Porc d´Or. La resposta airada ha estat clara, és un acte d´àmbit espanyol i s´ha de fer en castellà (veure video). Ai làs, resulta, però, que la llengua pròpia de Catalunya només és una, i no dues!. La llengua només ens té a nosaltres i tenim el dret i l´obligació de defensar-la a capa i espasa i com a mínim exercir el bilingüisme en aquests tipus d´actes!! (foto:osona.com)