L´home del tros de paper…

Més públic de l´habitual al ple d´ahir. L´efecte padró encara cuejava. Lluny, però, de la mediatització èpica del ple passat. Tots els grups, excepte PxC, no volien grenya “padronera”. L´única novetat del ple d´ahir era l´estrena de la nova reportera d´EL9TV i un home misteriós que ensenyava un tros de paper als regidors que se li acostaven. El nou servei de lloguer de bicicletes “vicing” (amb “v” de vic i no  “b” de bicicleta o barcelona) impulsat per Mercè Vidal (qui repetirà de regidora) va ser el punt llaminer de l´ordre del dia. Ja a mocions, a Tornafoch se´l va veure molt més còmode que en el Ple anterior i apel·lant a la responsabilitat de tots per debatre el tema de la immigració va retirar la moció sobre el padró. Anglada, en canvi, va aprofitar per fer el discurs que en el ple anterior el marcatge impecable de l´equip de govern en el seu terreny de joc no li ho va permetre. En clau de futur, però, cap dels 3 partits de govern, haurà perdut bugades en aquesta maquinada i sí en poden perdre, en canvi, en el debat de l´avantprojecte de llei de l´organització territorial. Obro un parèntesi. En aquest tema, cal que tots (és a dir tots els grups polítics de Vic i comarca) ens posem les piles per tal d´unificar un discurs força capaç d´atorgar a Vic i comarca el pes polític que es mereix. Del contrari, Manresa veu en les hostilitats internes de Vic i comarca, una via d´aigua per fer-nos naufragar. I en el debat de la capitalitat, Vic pot haver comès molts errors i haver exercit un mal lideratge però que ningú s´equivoqui,  l´adversari no és Vic, sinó Manresa, a qui no li endevino una voluntat manifesta de treballar en xarxa. A més de les delegacions territorials que ja tenim, i de les que estan en cartera, tenim la joia de la corona, la UVIC, que hem d´erigir com a baluard comú i única referència de l´àmbit geogràfic (inventat) que pretèn ser la Catalunya Central. Nosaltres també som capital de fet i com a tal hem d´exercir-la. Tanco el parèntesi. Es van fer alguns precs i preguntes més i el ple va acabar. Però em vaig quedar amb un dubte..qui era el misteriós home del tros de paper??