Elèctriques i enquesta crupier


Fa més de 24 anys de la nevada del 30 de gener de 1986. Llavors, com ara, tot potes enlaire. I ja llavors, com també ara, la gent de l´Empordà va tenir més paciència de la que les elèctriques es mereixien. Deixant de banda els estralls econòmics soferts, les tones de menjars que s´han podrit en les neveres i congeladors de cases,bars i restaurants fan por la guilla. Els lixiviats produits haurien d´escolar-se per les butxaques dels dirigents del consell d´administració de l´oligopoli elèctric, en el qual Miquel Roca Junyent també s´hi empastifaria (i en Mas, mut!). I és que si al ja crònic i deficient subministrament elèctric d´aquestes contrades, hi afegim els efectes de l´última catàrsi blanca, a la terra de Plà algú li està fent pixar sang. El govern hauria d´haver estat molt més contundent del què ha estat amb l´oligopoli de les elèctriques i exigir-los sense contemplacions ni dilacions el compliment dels seus plans de contingència (per què existien, no?). Del contrari, el govern acaba sent l´ase dels cops. I per cops, el de l´enquesta-murri d´aquest diumenge del crupier de l´amo Godó. Com a contrapunt dir que ni CIU ni ERC creixeran ni perdran tant, respectivament, ni ICV-EUiA es mantindrà a costa d´ERC i PSC (si es manté, ho farà pel filó dogmàtic que tan veneren els seus adeptes i no perquè el món giri al revés). I si ERC pateix fugisseres, seran a CIU i Reagrupament (i segurament per aquest ordre). Ara bé, el crupier de l´enquesta obvia (expressament o no) una realitat: la PxC de Josep Anglada, que obrirà un esboranc igual que el del Carmel. Mentrestant, però, ens entretindrem fent bullir l´olla de Barcelona 2022 a ritme d´slalom pel carrer Verdi…(gràcies pel video “verdians”!)