L’oasi del POUM de Vic

Ras i curt. El POUM de Vic aprovat provisionalment és molt millor del que va aprovar-se inicialment. Es podria dir, fins i tot, que no és el mateix. La “rectificació” prové de l’estimació de les al·legacions ciutadanes, així com de la dels grups polítics que també van presentar-ne (ICV-EuiA, CUP i ERC), que no tan sols l’han millorat, sinó que n’han fet corregir alguns criteris. No en va, doncs, la seva aprovació ha estat unànima. Solà estava cofoi. Rectificar és de savis. Ell mateix ho va reconèixer: “de l’error n’hem fet virtud i jo al mig merdejan-t’ho tot”. Touché. Fins i tot Anglada va dir-hi el “Sí”, encobert d’abstenció pactada (i amb contrapartida inclosa, a visualitzar-se d´aquí 1 o 2 plens). El tagline “poumista” dels diferents portaveus, inclòs CIU, fou en clau de futur, de reconèixer l’esforç col·lectiu i participatiu, excepte el del PSC, que va entestar-se en parlar del passat i sacrilitzar (en excés) l’urbanisme de l’era Codina. Potser (o no) fou una estratègia pactada amb CIU, però si ho fóu, se’ls passà l’arròs. El ple va acabar, fins i tot, amb aplaudiments dels regidors presents. I és que després de la tempesta de l’aprovació incial del POUM, ara l’aprovació provisional ha fet aflorar de nou l’oasi vigatà (?). Us deixo el meu twitter i qik del Ple.

(foto:osona.com)