Només en queden 11..

Abans d’entrar al Ple, conec l’Arnau Mas, el noi trempat del Remei de Vic que s’ha rebel·lat contra els circs amb animals. Conversem una estona. Li mostro el meu suport a la iniciativa no sense abans fer-li notar que el circ contemporani català mai ha utilitzat feres en els seus espectacles. La moció s’aprovarà incloent un al·legat a favor del circ català, que des d’ICV-EUiA interpretaran associant el circ català amb l’elefant amb barretina. L’analfebetisme circense de la cultureta oficial fa estralls en aquesta art escènica secular. Amb un ordre del dia de pur tràmit, el Ple de veritat comença a precs i preguntes. Aquí, PxC, CUP i ICV-EUiA, jugaran fort en dos temes: padró i despotisme il·lustrat. En ambdós, un punyent Tornafoch guanya la partida a CUP i PxC. Una ambigua resposta de l’Alcalde i una de d’aclaridora i més encertada per part de López tanquen el debat sobre el padró. Els periodistes, però, endevinen un pas enrera de l’Alcalde que no se’ls confirma oficialment. Estan desesperats. Cert és, però, que l’Oficina d’Acollida, tal i com sempre ha manifestat el regidor López, no ha denunciat ni denunciarà els immigrants irregulars empadronats. Així doncs, la fermesa d’ERC continua essent la garantia que el model d’acollida ordenat i rigurós impulsat des de l’Oficina no experimentarà canvis que vulnerin la legalitat. Sobre el despotisme, López tanca el tema amb la disculpa oportuna. Amb tot, els plens de l’any escaig que resten per les municipals es faran molt llargs políticament parlant…sort que només en queden 11 !!

PS: Joan López, d’ERC, responent pregunta dels grups de l’oposició sobre l’empadronament.