Ple, circ i precs

Aquest dimecres hi ha ple a l’Ajuntament de Vic i tot i que hi ha pocs punts en l’ordre del dia, el Ple pot dilatar-se pels precs i preguntes que s’hi faran, en especial els referits a la polémica del padró. A més, una moció d’ICV-EUiA, amparada per AnimaNaturalis, per declarar Vic com a ciutat lliure de circs amb animals, anima en la web d’aquesta última (íntegrament en espanyol) que tothom enviï cartes a l’Alcalde i als portaveus dels grups municipals (hi fan constar els correus personals de tots ells) per reclamar el suport a la moció. Els portaveus de PxC i  ICV-EUiA, però, no hi apareixen (??). Alguns regidors se’ls ha col·lapsat el correu amb una ingent “spamada automàtica”. Si Tornafoch n’estava al corrent, hagués pogut trobar una manera més elegant de vindicar la iniciativa. Jo també soc contrari als circs amb animals, però si en el text de la moció hi hagués introduït, a més, un al·legat a favor del circ contemporani català, caracteritzat sempre per l’absència d’animals, hagués dignificat a la vegada una art escènica que també és cultura. No fer-ho, pot induir a errors i posar la noble tradició circense catalana en entredit.