L’Eixample Morató

image_previewQue cal restringir severament el trànsit de pas a l’Eixample Morató (aquell que hi passa per no fer volta i estalviar-se temps), el més nombrós en quantitat, és una obvietat.

Que cal retornar l’Eixample als vianants, una imperiosa necessitat.

Però tot això cal fer-ho compatible, també, amb el comerç de la zona. I no és una quimera. És una oportunitat. Ara bé, al nostre entendre i a dia d’avui, la prohibició total del trànsit a l’Eixample, invalida aquesta equació perfecte. És per això que no en som partidaris.

Sí en canvi, d’una nova senyalització amb canvis de sentit per evitar dreceres i  reconvertir  la zona de pàrquing vinculant-la en exclusiva al comerç de l’eixample.  Arribats a aquest punt, com a ciutat podem fer dues coses: imposar o pactar. Advoco per fer les coses bé i sense presses. Els diners públics són de tots i no podem malbaratar-los.

És per això que en el Ple del passat dilluns ens vam abstenir en la modificació de crèdit per l’adquisició de càmeres pel control d’accés a  l’Eixample Morató. No per portar la contra a l’Alcalde (d’altra banda, el meu aliat en el desplegament de la regidoria de convivència i seguretat), no per temes electorals, no per  les càmeres en si, que són simples lectors de matrícules que podrien ser-hi, sinó perquè considerem que ara per ara, en el moment actual, la prohibició total del trànsit (excepte veïns i serveis) generarà disfuncions per la idiosincràsia de l’Eixample, que no té la mateixa tipologia que el carrer Manlleu.

En un futur proper, la nostra voluntat seria peatonalitzar  tot el c/Nou i el tram pendent del c/Pla de Balenyà per fer una gran illa comercial a cel obert que podria ser lliure de cotxes i que aniria des del c/Manlleu fins la plaça Divina Pastora, cosint-la definitivament amb tot el centre de la ciutat. El volum de gent que atrauria la zona i la potència comercial que hi naixeria justificaria llavors la mesura. A dia d’avui, però, la situació no és aquesta. És per això que, en benefici de la ciutat, treballarem fins on calgui per trobar una solució que, ara per ara, pugui fer compatible totes les necessitats.