Crònica d’un resultat històric

No hem guanyat les eleccions i volíem guanyar-les. Cert. Ara bé, hem assolit el repte de fer els millors resultats de la història d’ERC a Vic. I ho hem aconseguit amb escreix. Som la força que més ha crescut en aquestes eleccions, tant en vots com en regidors.

Hem superat de tros la barrera dels 3.000 vots i hem esdevingut amb diferència la segona força del consistori vigatà, també per primera vegada des de la democràcia. Moltíssimes gràcies als veïns i veïnes que ens heu fet confiança i us asseguro que sabrem ser-ne dignes. Aquest històric resultat serveix, a més, per tapar algunes veus que ens han criticat durament sense voluntat constructiva, aprofitant-se inclús de suports mediàtics. En qualsevol cas, el temps posa tothom al seu lloc.

Arribats aquí i amb el resultat electoral a la mà, el plantejament d’ERC-SOMVIC ha estat clar. El nostre és un projecte de govern, no d’oposició, que vol canviar les coses des de dins per garantir que els reptes locals i nacionals siguin una realitat. Així ho hem fet arribar a tots els grups polítics amb qui ens hem reunit (CiU,Vic per a Tots, Capgirem Vic, PSC) i tots han reconegut –com a mínim en privat i també alguns de manera pública- que la capacitat d’incidència i, per tant, de canvi, és molt superior des de dins del govern que no pas des de fora. Ara bé, amb la mateixa contundència afirmem que no estarem en cap govern, sigui el que sigui, on se’ns demani ser uns escolanets.

Exigim a tothom que vulgui formalitzar un acord amb nosaltres, com ja vàrem fer fa 4 anys, que aquest sigui per escrit i públic, i que la transparència i l’ètica política guiïn el mandat que ha de començar. No tenim por a res ni a ningú, perquè no tenim cap mort a l’armari. Des d’aquesta perspectiva hi ha diferents opcions que encara avui són possibles, i per això estarem on la ciutat ens necessiti, com sempre hem fet i seguirem fent