El meu ple de comiat


Ahir dilluns va ser el meu últim ple ordinari com a regidor del PSC a l´Ajuntament de Vic després de 8 anys (1999-2007). No han estat uns anys fàcils, i m´hagués agradat poder-los disfrutar més. No obstant això, ser regidor de la ciutat que m´ha vist néixer i créixer, i de la que en tinc el cor amarat d´estima, ha estat un plaer i un honor. Crec que no puc demanar més. En aquests moments, si haig de tenir un record per algú, aquest és de tros, i sense cap dubte, pel company i amic, Jaume Portell. Ell em va brindar aquesta oportunitat. Sota les sigles del meu partit, el PSC, he estat durant aquests 8 anys el regidor més jove de l´Ajuntament de Vic, però per sobre de les sigles, he estat abans que res i primer de tot, regidor de la meva ciutat. Ho dic amb tota la humilitat, però també amb tota la contundència. I n´estic orgullós. És obvi, doncs, que em sàpiga greu deixar de ser regidor. També ho dic amb sinceritat i sense que em caiguin els anells. Però també tinc la ferma convicció de no equivocar-me i de fer allò que em cal. El què penso és el què dic, i així ho continuaré fent sempre.

Des d´aquí vull donar gràcies a tot l´equip humà de l´Ajuntament, de totes les àrees, departaments i organismes autònoms, ja siguin funcionaris o contractats, doncs de tots ells, sense excepció, n´he obtingut sempre la resposta que en buscava. Mai m´he sentit desatès, tot al contrari. L´apreci és mutu. I com no, també vull donar les gràcies a tots els companys polítics de consistori, de la present i de l´anterior legislatura, ja siguin del meu propi partit, com també i sobretot de la resta de formacions polítiques, que sempre m´han brindat un tracte exquisit, fins i tot desproporcionat, i als que a més de companys, considero amics. I el mateix puc dir del meu alcalde. Un record també pels periodistes, dels que mai n´he tingut queixa, dels d´ara i dels que hi havia abans, doncs puc dir sense por a equivocar-me que n´he estat un privilegiat. Em quedo amb els seus somriures a l´últim ple. I per descomptat, i en primer terme i per sobre de tot, dóno les gràcies a tots els ciutadans i ciutadanes de Vic, a les entitats i associacions, que amb el seu tracte i el suport dispensat, m´han fet partícep de les seves inquietuds, a les que modestament, sempre he intentat respondre. D´ells n´he après molt i junts hem convergit a entendre que la política municipal sobrepassa qualsevol política de partit i esdevé sentiment de ciutat.

Aquest diumenge tots els ciutadans i ciutadanes tenim una cita i cal que ens hi trobem tots. Tots som partíceps del joc democràtic que ens regalen les urnes i no podem defraudar-les. Si no votem no ens queixem. Tothom ha de fer-ho per la que cregui que és la seva millor opció. Però detesto aquells que especulen amb el vot dels altres. Com sempre, jo ho faré pensant en la ciutat, i a més ho faré convençut, amb la consciència tranquila i d´acord amb les meves conviccions.