Llop rondinaire

Aquest és el nom d´una curiosa revista cultural i popular del poble de Gratallops, al Priorat, de la que aquest mes d´agost se n´ha publicat el seu primer número. I un dels seus primers exemplars se´m va regalar aquest dissabte en un gest d´aquells que agraeixo de per vida. Va ser un dels 83 habitants del poble de Lloar (Priorat), el que em va agraciar amb un d´aquests exemplars (gràcies Pere!). El llop rondinaire és una iniciativa popular inèdita que caldria potenciar per tal de fer mes amigues, divertides i amables les ciutats i pobles on vivim. La revista, que beu de l´estela crítica que van deixar revistes d´humor tardofranquistes com “Hermano Lobo”, vol recuperar la consciència activa i participativa dels veïns en els afers del poble. I per això els animen a rondinar (quin verb més bonic!!) davant de les incomoditats veïnals o institucionals. El resultat n´és una revista simpàtica que té un tarannà pedagog, participatiu, obert i desenfadat que pretén millorar i consolidar el futur del poble, ara que el vi i el turisme semblen donar-li més oportunitats. I si tenim en compte que ens trobem davant d´una comarca en la que fins fa poc no hi havia semàfors (el primer s´ha instal·lat a Falset tot just fa uns mesos),en la que els records d´antigues batalles encara recreen enemistats, i on no és gens fàcil trobar caixers automàtics, el repte de l´èxit d´aquesta iniciativa encara la fa més interessant. Felicitats i molta sort!