Lennart Green

De Suècia en podem recordar les estilitzades cames de les sueques en biquini que a principis dels anys 70 van fer estralls a la “España cañí”, o els boscos majestuosos i els llacs transparents del cinquè país més gran d´Europa en extensió, o l´aposta del govern socialdemòcrata per l´avançat estat del benestar, o la multinacional exitosa d´orígen suec Ericsson, o més recentment l´emblemàtic edifici “Turning Torso” dissenyat per Calatrava a la ciutat de Malmo. Però també cal no oblidar que de Suècia ens arriba el que probablement és, a dia d´avui, el millor mag del món en cartomagia, Lennart Green. Aquest suec de faccions marcades, pentinat queco i ulleres grans, actuarà el proper 20 d´octubre en el marc del Segon Congrés de Màgia d´Andorra que es celebra a Sant Julià de Lòria. La conferència que hi pronunciarà està restringida als mags congressistes, però la posterior gala-espectacle de close-up que s´hi celebrarà està oberta al públic en general. Reconegut mundialment per la seva peculiar tècnica caòtica en la manipulació de les cartes és tot un plaer veure´l actuar i un exercici d´ingenieria intentar imitar-lo. La gent d´Evualà (l´associació de mags i il·lusionistes de les comarques gironines a la qual pertanyo) hi serem presents. Si us hi voleu escapar, ens hi trobarem. Per cert, el dia abans, el 19 d´octubre, em faig un xic més gran…!
PD: us deixo veure un tast molt curt del que encara és la seva presentació en públic. El vídeo és un fragment de l´actuació que va fer a Vitoria-Gasteiz en el marc del Congrés Nacional de l´any 2005, en el que també vaig assistir. La traducció llavors va ser només en castellà, però a Andorra serà, entre d´altres, en català.