Tàndem electoral als EUA ?

El partit del segle en les primàries demòcrates dels EUA es resoldrà als penals. La cursa electoral entre Obama i Clinton podria forçar tant la corda al bàndol demòcrata que el candidat que s´imposi pugui fer desinflar els seguidors del perdedor a l´hora de sumar esforços junts (espero que no!) per la veritable contesa electoral a la Presidència, i facilitar així al bàndol republicà la continuïtat governamental. Seria un error. És per això que, si bé és poc provable, no és del tot descartable, que Clinton i Obama (i per aquest ordre) acabin fent un tàndem electoral per projectar amb força la candidatura demòcrata a la Casa Blanca. De fet, l´experiència no seria inèdita, i la veritat és que gaudeix d´un referent exitós quan en les mítiques i renyides eleccions de l´any 1960 el tàndem electoral demòcrata entre Kennedy i Johnson va triomfar i es va imposar a l´aleshores vicepresident Nixon. L´experiment podria repetir-se 48 anys després?

PD: Us recomano un nou bloc, el d´en Domènec Pérez, on hi podeu trobar bons posts sobre les eleccions americanes i política internacional.