De Portbou a Llançà

El camí de ronda que ressegueix tota la costa catalana, de Portbou a Ulldecona, és, en algun dels seus trams, un viatge de postal . El seu primer tram (Portbou-Llançà) és un dels més desconeguts. Arribar-hi amb tren, deixant el cotxe a Llançà, és una molt bona opció, doncs sorprèn la colossal estació de tren de Portbou. Abans d´iniciar el camí, però, aneu al cementiri. Hi trobareu la tomba del filòsof alemany d´orígen jueu, Walter Benjamin, que mentre fugia dels nazis va refugiar-se una nit d´avui fa 68 anys a Portbou. Mai es va despertar. Suicidi o assassinat? Encara no se sap. Davant l´antiga oficina de correus, comencen les escales que esguarden aquest GR impresionant. Són 3 hores d´agraït camí (poc fresat en alguns trams) que fan embadalir a qui s´estima el país. Amb permanents vistes llunyanes sobre el Cap de Creus, el camí ressegueix les platges verges del Cap Ras i et depara més d´una simpàtica sorpresa. Com la d´endinsar-te en algun dels búnquers que encara es conserven si gatejes una mica i no tens claustrofòbia. Els petits túnels que en comuniquen les boques són encara transitables. L´adrenalina de passar-hi compensa tot l´esforç. Una remullada a pilota picada, en una de les platjes del Cap Ras (on 5 persones no hi caben!), et deixarà com nou. Ja a Llançà, i al final del Passeig, l´últim colmado autèntic que hi queda, serà l´excusa perfecte per repostar forces i fer una queixalada. Doneu-li conversa a la mestressa i oblideu-se del rellotge!