Circ Ozó, endavant!

Aquest Nadal el Circ Ozó instal·larà per primer cop la seva gran i nova carpa futurista a Vic. De fet, a Vic, inicien la seva primera gira. El Circ Ozó, amb Ricard Panadès al capdavant, i amb base operativa a Sant Bartomeu del Grau per la complicitat sorgida amb l´Ajuntament (xapó!), és el projecte de circ català itinerant més nou del nostre país. Les subvencions de l´any 2007 de l´ICIC de la Generalitat de Catalunya li han destinat 170.000€ per finançar part de la nova infraestructura. És un bon exemple de com estimular la producció artística circense catalana i un impuls per projectar amb força el circ contemporani català a Europa. És de justicia reconèixer l´esforç dut a terme per la Conselleria de Cultura de la Generalitat de Catalunya per signar el primer protocol de col·laboració per a les gires de circ a Catalunya i el posterior (i primer!) Plà Integral de Suport al Circ. No en va a la web de l´Ajuntament de Vic (i per primera vegada a la història) ja s´hi pot veure el banner publicitari del Circ Ozó. Xapó! Sembla que finalment el circ contemporani català veurà reconeguda en part la seva lluita per la dignificació pública d´una de les arts escèniques més complexes i de major impacte. El col·lectiu ja no haurà de patir més la humiliació a la que els sotmetien alguns ajuntaments del nostre país quan hi estaven de gira:  un circ? parli amb la policia!Alguns hauran entès (espero que per sempre!) que tant es pot consumir cultura al “palco” del Liceu com a la carpa d´un circ! Ja és hora que les polítiques públiques d´aquest país no girin l´esquena a aquells artistes que durant anys han aguantat el bastió de la tradició circense catalana. Aquest Nadal, el Circ Ozó, és un bon regal!