Pressupost pantalla i ulleres horteres

plepressupost2008Arribo tard. El Ple de Pressupostos ja ha començat. Us sóc sincer, tot i tenir el Pressupost, no me l´he mirat. Avui hi ha molt de públic a la sala. De fet, la majoria són càrrecs de confiança (!!!). D´entre els assistents que no viuen de l´erari públic, hi veig l´exdegana del Col·legi d´Advocats de Vic, Rosa Varela, i el bon company i exregidor d´Esquerra, Santi Crusellas. Una pantalla gegant (mai vista dins la sala) presideix el Plenari i un enorme projector gairebé no em deixa veure un professional de talla, l´interventor Josep Saigí. Vull creure que el material no és de lloguer i que la pantalla gegant és la mateixa que la del cinema a la fresca del Somni de les Nits d´Estiu. Si el material és llogat ja em perdonaran. Millor destinar els 200€ que deu costar a qualsevol entitat vigatana o a netejar el hall d´accés del Jutjat número 5 ubicat en l´edifici de l´antiga caserna de la Guàrdia Urbana. Del Ple, em sorprenen dues coses de l´Alcalde: les noves i horteres ulleres de color rosa (o taronja escagarrinat) i la parsimònia amb la que escolta el discurs del regidor Burgaya sobre els pressupostos. Sembla com si cap dels dos es cregui el discurs. La resta de l´equip de govern, però, sembla posar-hi la mateixa cara. L´oposició en pes vota en contra dels pressupostos evidenciant una vegada més la insuficiència crònica d´aquest equip de govern per estimular espais de consens. Durant l´estona que estic al Ple només puc escoltar l´esforç de contenció verbal de l´Anglada i un discurs trabat i ben estudiat del Quim de la CUP. A les 13:30 marxo amb fred i pioc. Em quedo sense escoltar ni veure el powerpoint d´en Tornafoch on esboça les principals mancances del Pressupost (veure´n el video). Per llegir el meu twitter del ple, clica aquí.