Un vigatà al Ple de Manlleu

ple manlleuDesprés de l´experiència del Ple de Torelló d´ara fa uns mesos, ahir vaig anar al Ple de l´Ajuntament de Manlleu. I seguirà Tona. A la sala, més públic que als plens de Vic. Un ram empolsinat presideix el plenari. M´afanyo a xafardejar l´instrumentari a taula a disposició dels regidors. A diferència de Vic, no tenen caramels. Però aigua, sí. I se la veun amb un got de color blau estil “barraques”. També disposen d´un antic portafolis marró (propietat de la casa) estil “home que passa llegir el comptador del llum” que tenen a sobre la taula, inclòs l´alcalde. Dins del portafolis centenari, un bloc de notes on pocs escriuen. De l´ordre del dia, en destaca “l´enterro definitiu” de l´expedient del pàrquing soterrat de la Plaça. Quan parlen Mundet (CIU) i Sánchez (PxC) costa un ou entendre´ls. Vaig desistir. No verbalitzen!! No en va la cara dels altres regidors quan ells parlen, evidencia el problema. Són les 20:30h. En David Bosch “xiva” a l´alcalde que comença el Barça (anem per feina!!). A precs i preguntes, en Manel de PxC (del Madrid?) esguitarra la festa i emula Anglada en incontinencia verbal. Gesticula amb els punys enlaire i apuntant l´alcalde amb el dit per fer-li un “prego” (volent dir prec) perque es fagi un “cens públic de malalts “d´alzaimé” a Manlleu. Ai làs, ja l´ha dita!! Es tracta que el poble sàpiga qui són els malalts perquè si es perden pel carrer (va posar un cas real) tothom els pugui tornar a casa. Mare meva, i perquè no un cens de malalts de càncer, de diabètics, de depresius… Amb un plis plas es va passar pel forro la confidencialitat dels historials mèdics!!!! Sort que el regidor Joan Carles (que apunta bones maneres!!!) va neutralitzar-lo amb cintura i arguments. L´alcalde, amb tacte i savoir fair va reblar el clau. En Prat, a diferència del Vila d´Abadal, ho té controlat. Acabat el Ple, la paraula pel públic, sí senyor! A Vic, l´alcalde, en podria prendre nota! La veu del ciutadà mai ha de fer por…

PS:pregunta del públic sobre la peana d´un sant, Sant Antoni!