Un forat més al cinturó…

Ningú de públic al ple d’ahir de l’Ajuntament de Vic. A sobre la taula, un ordre del dia escuet del que la venda de les parcel·les del Bruguer va erigir-se en baló d’oxígen per les arques municipals. Tornafoch lluïa una samarreta de suport a Laura Arau i Manu Tapial que no va entendrir CIU ni PxC que junts van  impedir que l’Ajuntament aprovés la moció de condemna a l’atac israelià i de suport als activistes osonencs. Millor sort va tenir la CUP amb la seva moció per honorar els lluitadors antifranquistes que va aconseguir fer rectificar (per la proximitat de les eleccions) l’estratègia de CIU i sobretot del PSC envers el tracte amb el bàndol feixista. Quan es va haver de parlar del pecuni, Burgaya va enumerar un reguitzell de mesures d’austeritat (benvingudes!!) però no totes consensuades amb els socis de govern (!!!) i amb alguns descuits intencionats, per acabar acceptant el que fa una setmana i mitja era una utopia: reduir el sou dels polítics i dels càrrecs de confiança. Va evadir-se dient que tot just dimarts se’ls havia comunicat l’acord signat en data 28 de maig de 2010 de la comissió municipalista consensuat per fmc i acmc i plagi de l’acord espanyol. El colofó final arribà quan afirmà amb vehemència els molts diners que els regidors havien deixat de guanyar per haver-se congelat el sou els útlims 2 anys!!!. Vull creure que fóu un lapsus perquè de no ser-ho seria una autèntica burla a tots els vigatans de peu que els costa arribar a final de mes!!! Ja a precs i preguntes, la CUP va tornar a fer posar vermell Burgaya quan va demanar-li explicacions sobre la ingent despesa telefònica del seu mòbil al Brasil, entre d’altres despeses supèrflues que es generen des de l’Impevic, extretes de la relació de despeses del propi organisme. Com és habitual, Anglada va tornar a convertir els seus precs i preguntes en discursos programàtics que no són neutralitzats per l’Alcalde malgrat que superin de molt el temps que es considera acceptable per formular un prec o una pregunta. Ni tan sols el fet que Anglada, juntament amb el regidor Antoni Serrat, ja formi part del Consell d’administració de Vialnet (la nova empresa mixta de Cespa i l’Ajuntament de Vic per la neteja dels carrers) sembla acontentar-li les seves ànsies malaltisses de poder! El Ple va acabar amb un forat més al cinturó…