El parc de Jaume Portell


L´Ajuntament de Vic inaugurarà aquest divendres 4 de maig a les 19:30 hores del vespre el parc de Jaume Portell i Crusats, i en el que es podrà veure el seu bust de bronze obrat pel mestre vigatà Joan Seguranyes. És un acte de justícia i de lleialtat al que va ser un home bo compromès amb la ciutat i el país durant tota la seva vida. El seu bust i el parc que duu el seu nom, situat en la zona residencial que va guanyar la ciutat en la reconversió dels terrenys de Colomer Mumany, és un gran espai ample de mides, tal i com era ell, un home obert a horitzons llunyans. Personalment, vam compartir un mateix projecte de ciutat i de país, i dels molts records que en tinc, em quedo amb les vesprades “en terra catalana” resseguint la memòria històrica d´un vigatà il·lustre com Serra i Moret.
La seva mort va culpir-me fort, però també va curtir-me política i humanament. I és per això que m´omple d´orgull que la ciutat i el consistori, amb l´alcalde al capdavant, hagi estat generós en dedicar-li un gran espai en un dels llocs on millor es contempla la panoràmica més clàssica de la ciutat. Ell estimava la ciutat i la ciutat l´estimava a ell. Aquest parc amb el seu bust n´és un bon exemple. Espero que tots els que el coneixíem ens retrobem aquest divendres a la inauguració del parc. Felicitats i per molts anys!