Sort, ciutadans !


Divendres inauguràvem el parc de Jaume Portell i Crusats, un gran espai guanyat i obert a la ciutat des d´on es contempla una de les millors panoràmiques de la ciutat de Vic. Una panoràmica que també contempla, ara ja per sempre, el bust del Jaume Portell. Va ser un acte humil, digne i patriòtic. I deixeu-m´ho dir, un encert de l´acalde Codina. Només aquells que no tenen escrúpols s´han atrevit a dir que la inauguració era un acte electoralista. Que s´hi posin fulles perquè els que estimàvem al Jaume sabíem que allò no era un acte electoralista, sinó de justícia!
Just després de la inauguració, vaig preferir fer de claca a un equip i un club de la nostra ciutat que ens ha portat a una final d´Europa de tennis taula. Per dir-ho clar, vam perdre, però també vam guanyar. Això va fer perdre´m el debat dels candidats sobre urbanisme al col·legi d´arquitectes i que, tal i com m´han comentat diverses fonts poc suspitoses de partidismes, evidenciava i corroborava cadascun dels rols dels candidats a l´alcaldia de Vic. En poques paraules, poques sorpreses i moltes evidències. I cadascú sabrà les seves. En fi, que aquesta setmana comença la campanya i amb ella, l´assalt a l´alcaldia i aquesta vegada sembla que tot està obert, més obert que mai. Casualitats de la vida, però, fa 4 anys també semblava tot obert i més obert que mai, i al final els ciutadans ho van deixar igual que sempre, amb una excepció que confirmava la regla. De totes maneres, desitjaré sort als ciutadans. Sí sí..heu llegit bé, desitjo sort als ciutadans, perquè desitjar-la als candidats seria en va, perquè a aquestes alçades poca cosa hi poden fer ja. En canvi, els ciutadans hi poden fer molt!