Un alcalde generós.

Finalment i com era d´esperar hi haurà “tripartit” a Vic. I tal i com deia fa uns dies en un altre post, Vila d´Abadal haurà estat un alcalde generós. D´entrada, això és d´agrair perquè qui tot ho vol, tot ho perd. Per tant, els partits de CIU, PSC i ERC governaran la ciutat de Vic i a priori (?) ho faran durant els pròxims 4 anys. Tot i que en breu crec que ICV-EUiA també entrarà al govern, doncs a l´oposició hi tindrà un paper difícil. A Vila d´Abadal li aplaudeixo aquest gest polític i estratègic. Però en pot pagar un preu polític molt car si no en mesura bé l´efecte. Aquest pacte de govern de la coalició de CIU amb el PSC i ERC (tercera i quarta força política a Vic, respectivament) comportarà governabilitat política però haurà de comportar també governabilitat social. Dit d´una altra manera, com que és un acord de govern pensat i defensat per fer front a la PxC fracassarà estrepitosament si més enllà dels despatxos i de la seu consistorial, no s´actua a peu de carrer i s´evidencien polítiques i actituds fermes que donguin empara als ciutadans en les seves variades demandes. Per tant, l´equip de govern necessitarà un desllurigador permanent en cadascun dels fronts oberts per combatre el fenòmen de la PxC, un fenòmen que per cert no es combat només obviant-lo i silenciant-lo en la sessió d´investidura (quin error!) o en qualsevol ple, sinò que es combat trepitjant carrer, aportant solucions i aplicant-les amb severitat i contundència.