Vestint la investidura

El pròxim 16 de juny es constitueix el nou ajuntament en el que Josep Maria Vila d´Abadal serà investit alcalde, per primera vegada a la història de Vic, per una dona, la regidora més jove de l´Ajuntament, Laia Jurado, que en aquest sentit, m´agafa el relleu. Abusant de la vostra confiança i sent coneixedor de qui no arrisca no pisca, m´atreviria a dir que Vila d´Abadal serà investit alcalde ja en primera volta, és a dir, amb la majoria absoluta dels vots. Si bé la situació política vigatana després dels resultats de les eleccions estimulava a la coalició guanyadora de CIU a buscar, sense presses, acords amplis amb d´altres forces polítiques, Vila d´Abadal serà, d´entrada i pel què intueixo, un alcalde generós. El seu tarannà ajudarà a crear complicitats entre els diferents partits i a establir les sinèrgies personals necessàries entre els diferents candidats, amb alguns més que amb d´altres, per dibuixar junts un escenari més esperançador que l´actual. Malgrat que no m´agrada dir-ho, la PxC ha continuat marcant l´agenda política de l´Ajuntament, almenys en aquesta primera sessió d´investidura. Desitjo que sigui l´última vegada perquè espero que l´alcalde, juntament amb el nou equip de govern i els acords programàtics entre les diferents forces polítiques conjuminin les seves voluntats fermes per afrontar el repte que les urnes els han plantejat i aconsegueixin anar reconduint, amb fets i no paraules, dins l´Ajuntament però també a peu de carrer, la situació política i social a la nostra ciutat. Dit això, tots els grups polítics, inclòs la pròpia PxC, haurien de deixar de banda els interessos personals i polítics, anteposar la humilitat a la vanitat, assumint cadascun d´ells el rol que el resultat de les eleccions els ha reservat, i actuar només i en exclusiva en clau i interès de ciutat. Això és bàsic. Primer de tot, la ciutat. Només faltaria! Aquells que tinguin dubtes sobre això, no són dignes d´estar a l´Ajuntament.