"Dormint" a l´escala

La fotografia il·lustra el lloc on alguna o algunes persones immigrants dormen o descansen, des de fa setmanes, en el replà de l´últim pis on hi ha la caixa de màquines de l´ascensor d´una de les escales (número 46) de l´edifici del Vic2 de Vic. Fa temps que els veïns han donat l´avís als responsables polítics però de moment només un agent mediador de l´Ajuntament sembla fer-los cas però tot i la bona voluntat que hi posa, la qüestió s´ha fet insostenible (s´hi poden veure preservatius, una escombra amb la que es netejen les defacacions, etc..) i crec que la solució, almenys en aquest cas, no ha d´estar en mans d´un mediador, sinó en mans de l´alcalde i de la seva autoritat. Cal ser inflexibles en aquests casos i actuar amb contundència i la màxima celeritat. La preservació de la dignitat d´aquests immigrants ha de ser compatible amb la tranquilitat i el descans dels veïns (faltaria més!). L´Ajuntament ha de poder tenir instruments i recursos per tal de fer front a situacions de risc com aquesta, i sinó els té, els ha de buscar, però la tolerància política en aquests casos només alimenta actituds excloents.