Segon "ple" absolut…

A veure si al final el nou horari dels plens de l´Ajuntament de Vic lluny de ser dissuassori (com pretenia l´equip de govern) serà un element estimulador i engrescador. I és que la sala tornava a estar plena. Tot i que l´ordre del dia del ple d´avui tornava a ser un pur tràmit, si que permetia, per ser l´ordinari, mocions i precs i preguntes dels grups de l´oposició. La moció (només una de les 3 que s´havien de discutir) sobre l´adhesió a l´associació de municipis contra la molt alta tensió (AMMAT) presentada per la CUP ha evidenciat la primera discrepància pública (però matisada) del nombrós equip de govern. Xavier Tornafoch, d´ICV-EUiA, s´ha abstingut i no ha votat en contra de la moció, tal i com si que ho han fet els altres grups de govern. Les discrepàncies és el primer que cal pactar en tot govern de concentració i tot i així el risc “d´immissió” pot fer perillar fins i tot “la molt alta tensió”. De moment, però, s´han salvat els mobles. Però la dinàmica del ple ha estat la mateixa que l´anterior. I la veritat és que no fa massa bona pinta perquè pot donar la sensació que 6 regidors de l´oposició poden posar contra les cordes als 15 regidors de la gran coalició. Els caldrà molta cuina per no cremar cap plat! I només una anècdota que, per simpàtica, no puc deixar de fer notar: si en l´anterior ple, Xavier Solà va dir amb èmfasi que en aquesta legislatura manarien els polítics i no els tècnics, avui l´han desmentit quan Vila d´Abadal ha fet contestar a un tècnic (interventor) la pregunta d´un regidor (polític?) de PxC dirigida al regidor d´hisenda, Josep Burgaya. Com quedem doncs?
(foto:osona.com)