El termòmetre de la Plaça

A les butxaques de la majoria de ciutadans s´hi comencen a fer teranyines dels pocs calés que s´hi belluguen. Comença a haver-hi crisi i els ciutadans ho saben, més ben dit, ho noten, i molts s´han hagut de fer un forat més al cinturó. Almenys això és el que s´observa si ets curiós i observes la Plaça. La Plaça Major de Vic no enganya i els cinc bars que hi tenen parada en són un bon termòmetre. Sobretot les seves terrasses, que en ple mes de juliol registren l´ocupació més baixa dels últims anys. I no s´hi val a dir que tothom està de vacances, perquè de vacances n´hi ha hagut tota la vida, i de clients cada vegada n´hi ha menys. I què carai, els que el remenen diuen que el calaix no enganya!!! De vegades no calen grans xifres macroeconòmiques per detectar a peu de carrer que el dia a dia es va fent feixuc per molts ciutadans. I les taules a plaça en són un bon termòmetre, i ben palpable.