La misteriosa caixeta Zebra

El viatge al cor dels Balcans (aquest n´és l´últim post) també m´ha servit per sorpresa meva per satisfer, ara sense buscar-ho, un vell i antic desig de retrobar un exemplar de la vella caixeta Zebra. Feia més de quinze anys que la rebuscava. La meva, (comprada de petit en un firaire matusser de València), cansada de servir, havia perdut part del seu encant. I fins ara, mai hi havia hagut sort. Fins l´última nit del viatge. Heus ací, la seva breu història: La caixeta Zebra és una simple caixeta de llumins, feta a Bulgària, aparentment normal, però que amaga una fantasia màgica inexplicable (que no us revelaré). La perfecta combinació de 3 colors exclusius, groc, vermell i negre, sobre fons blanc, fan d´aquesta caixeta una autèntica peça de col·leccionista i una meravella màgica a les mans d´un bon mag. I aquest casual retrobament (o no?) amb l´antiga caixeta búlgara tingué lloc a l´Hotel Itàlia de Sarajevo, l´última nit, on restava impetrant a sobre la tauleta de cada habitació. Els seus llumins encenien, per aquell que ho desitgés, els canalobres de l´habitació. Perplex en veure-la, el meu esglai va ser interior. Calia no alertar ningú del secret de la caixeta. Ni tan sols als propietaris de l´hotel, autèntics profans de les virtuds de la caixeta Zebra. L´espera ha estat llarga, però ha valgut la pena. Els Balcans, com sempre, m´havien fet príncep del seu encant regalant-me la caixeta. Marxava feliç. Ara, la petita caixeta búlgara, resta tranquila a l´espera de tot aquell que vulgui gaudir de la seva intuició. Ttsss…tot i que m´ho he rumiat, al final m´he decidit i aquí us la deixo veure. Considereu-se afortunats!