Volem pà amb oli !

Entre el cremàs de la corona, el politiqueig barat del Tribunal Constitucional i l´interessant referèndum basc, tenim un poti-poti que al final voldrem pa amb oli.
Malgrat que cremar fotos no és el millor ofici, és evident que la defensa a ultrança de la corona practicada per mitjans mediàtics i alguns polítics cavernaris, lluny de beneficiar-la, la perjudica, fins i tot la ridiculitza. Mentrestant, la justícia es cotitza barata al sí del Tribunal Constitucional (el rebatejo com a tribunal politico-constitucional) i aquest es perverteix per la politiqueria de simpaties. Aquesta és la divisió de poders (executiu, legislatiu i judicial) que garanteix un estat de dret? Qui es creurà la imparcialitat del Tribunal? I per si no en teníem prou, tot i néixer amb plom a l´ala, la nova aposta del govern basc, fruit d´una Espanya mal girvada amb incontinència territorial, pot tornar a visualitzar un trist seguidisme del PSOE al PP sobre el model d´estat i continuar perpetuant una malaltia terminal. Algú hi haurà begut oli…amb tant de poti-poti, i potser si que al final els catalans voldrem pà amb oli, i tal i com diu la cançó popular (dels mítics Esquirols) si no ens el dónen, ens el prendrem !

PD: per cert, m´he cruspit amb passió el pà amb oli de la foto, però us en dic el secret: era pà de Cabacés i oli verge de Poboleda (tot al Priorat) on aquest diumenge hi he practicat l´ofici de “guster”.