El rei de la bossa

Un petit canó de paper de colors enrotllat (i amb sort acabat amb plumes), del que d´un extrem en sobresurt un broquet amb llengüeta que quan se´l bufa fa descaragolar el canó tot etzibant un soroll estrident i mal afinat. És l´espanta-sogres o el langue de belle-mère, com diuen els francesos. Un artefacte d´enginyeria que es proclama rei de la bossa de cotilló. De fet, no costa gaire ser el rei de la bossa…i és que a l´hora d´escollir entre l´antifaç, el collar hawaià o el barret de paper amb goma que es peta, l´espantasogres és la millor opció. Però aquest minúscul i apreciat artefacte jocós amaga un secret mil·lenari. És un efecte misteriós i sorprenent, diferent del convencional. Preneu-ne nota. Si quan bufeu pel broquet, poseu el dit petit just a sota on comença el canó de paper i apliqueu una lleugera però concisa pressió cap amunt, l´espanta-sogres sofreix una erecció descomunal, no apte per espècies en zel que en veure l´espectacularitat de l´erecció s´autoproclamen “espantades”. Us caldrà molta mà esquerra i un bon grapat de tendresa per fer creure que l´espant és tan sols un encenall d´allò que a l´última nit de l´any fareu a sa vostra/e acompanyant…
Bon any, salut i força al canut!